måndag 16 mars 2009

För den goda saken, med god ekonomi

Det behövdes ingen väntan på morgondagens adrenalin. Efter buss-tåg-tåg-flyg-tåg-tåg stod jag i Asker. Jävligt pisstrött. Hittar Scandic.

Får veta att jag ska betala med mitt eget kreditkort... D v s mitt betalkort utan kredit, och sedan fakturera arrangören i efterhand. Jag kunde slagit huvudet i disken. Två nätter: 1200 norska kronor gånger två. Inget arvode för att vara här. Betalkortet tomt efter att ha betalt SAS, vilket även det ska faktureras i efterhand. Jag har inte lust att lära känna fler inkassoföretag. Ett normalt jobb ska jag skaffa... För sådana finns kanske även i kristider?

Sist jag var i Norge fick jag stå för resan och fakturera den. De pengarna väntar jag fortfarande på.

Vilket liv lever ni andra? En årslön på banken? VISA gold med 50 000 i kredit? I vilket fall: Man kan inte utgå ifrån att livet funkar så.

Nu ska jag dricka mig full och öva på min föreläsning med dimma i hjärnan.

Löfte:
Jag är inte gratis längre. Genom alla år från små till stora organisationer, manifestationer, debatter, föreläsningar, radiomedverkan, artiklar, möten, appeller. Allt har varit för "den goda saken".

Kanske kan den "goda saken" nu få betyda att försörja mig själv och mina döttrar?

4 kommentarer:

anna-stina sa...

Tråkigt att det var så dåligt ordnat, så borde det inte få gå till. Det är förmodligen nackdelen med att bokas för uppdrag när man inte är anställd och arbetsgivaren betalar resan. Jag var också i Asker nyligen och bodde på Scandic.

Givetvis ska du alltid ta betalt för dina uppdrag.

Lina Z Y sa...

Nu är det spännande föreläsningar

Dunkels sa...

Usch, vilket sätt att behandla en inhyrd föreläsare! Självklart ska de ordna resa och hotell och fakturan ska gå till arrangören direkt. Och arvode... det är så självklart att jag inte finner ord. Vilken usel konferens som inte förstår att föreläsarna är hela konferensen! Jag har råkat ut för några sådana men jag har också lovat mig själv: aldrig mer. Jag brukar fråga mig vad rörmokaren skulle ha gjort och låta det svaret guida mig.

Lina Z Y sa...

Ja du har rätt. Kanske var detta "min läxa" hur illa de som bjuder in faktiskt har mage att bete sig.