... behovet av en communityfas i onlinestrategin skriver Rufus Lidman om på IDG.se.
"Ingenting är en slump. Istället är det ett tydligt mönster. Ett väldigt tydligt mönster att människor har fundamentala behov av att inte passivt sitta och ta emot monologer från mediekoncerner och företag, utan av just att uttrycka sig. Och att sedan dela med sig av det de uttrycker. Onlinestrateg som inte förstått det, har inte förstått något alls. "
RL betonar bland annat att bland världens tio största sajter finns inte en enda "traditionell" mediesajt kvar. Istället är det de sociala, interaktiva forumen som ökar.
Rufus Lidman skriver om onlinestrategi för företag. Vem eller vilka har ansvaret för onlinestrategin i kommunal verksamhet? Företagen inser att användarna vill delta, skapa applikationer, diskutera och förändra på den gemensamma webben.
Statiska sidor. Någon som minns vad det är? Ja, vi gör det som sitter fast med vår verksamhet på hemsidor med ett par allsmäktiga publicister. Ett förlegat tänkande där sändare och mottagare är klart skilda roller och där man inte förväntar sig viktigt utbyte och möte med sina användare/medborgare... Nu tror jag inte det behövs några manifestationer med fanor och sång, någon folklig resning... Traditionalisterna kommer att bli tvungna att ge sig när deras webbplatser saknar besökare...
Eller? Företagen konkurrerar. Gör kommunerna det? Oftast verkar det ju så men på webbfronten är det förvånande stilla. Många vill skapa den bästa kommunen, nära skog, bra omsorg eller vad det månde vara... Vilka kommuner kommer ha proffsbloggare som beskriver deras onlinestrategi och som har koll på sina invånares IT-behov?
Ska vi tro Anders Mildner i Sydsvenskan i dag så är det inte Bromölla som sitter på första parket angående nya medier och kultur.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar