måndag 9 februari 2009

"Alla oskyldiga har uniform"För er som har möjlighet att besöka Göteborg i morgon, missa inte det här:


KVINNOR, STYRKA, MOTSTÅND - OCH TERRORISM?
TISD 10 FEBRUARI KL 19.00
Hur kunde hon?
När och varför?
Om kvinnors styrka och motstånd i samhällen där medborgare har eller anser sig ha begränsat politiskt handlingsutrymme. Kan våld och metoder som får grupper att klassificeras som terrorister någonsin anses legitima? Och varför är vi benägna att mytologisera kvinnor, som till exempel Ulrike Meinhof?
ANA VALDÉS, författare, aktuell med Er tid skall komma
EDMÉ DOMÍNGUEZ docent i freds- och utvecklingsforskning
CECILIA PARSBERG konstnär
Samtalsledare: LENA ULRIKA RUDEKERestaurang Trappan,
Järntorget Göteborg
fri entré - barservering
mycket välkomna!
Beträffande mytologisering av kvinnor t ex Ulrike Meinhof har jag precis läst den nya biografin om henne av sociologen Jutta Ditfurth. Den saknar totalt flummeri och psykologisering. Dock är den tungläst p g a all fakta. Men om ni börjar läsa någonstans i mitten av boken så är den totalt gripande; trots sin saklighet!
För alla er som varit i kontakt med statens förtryck i form av t ex polisvåld (bortsläpad och förolämpad vid feministiska aktioner, haft en schäfer i ansiktet vid EU-demonstrationer etc) är boken om Röd armé fraktion & Meinhof en studie som det går att känna igen sig i: Imperialistiskt förtryck och åsiktsförvrängning. Kontroll över massmedia etc. På detta sätt blir det lättare att förstå RAF-deltagarnas agerande. Sedan kan man vara borgare eller allmän-liberal ändå. Läs!

Inga kommentarer: