måndag 2 februari 2009

Safer Internet day/Creative Internet dayElza Dunkels är pålitlig. I god tid publicerar hon programmet för Internet safer day.

Precis som förra och förrförra året väntar jag på den tionde februari och rapporter om politiker som surfar med barn och unga. För någon annan högtidsdag har vi ju liksom inte...

Ingen nätjulafton a la EU. Fokus farligheter framför allt.

Visar inte denna uppmärksammade dag på hur fattigt det officiella uppmärksammandet av ungas nätanvändning är? Som alltid ska vi betona mobbing och identitesstöld.

Programmet på fryshuset är lite mer varierat men jag väntar fortfarande på festligt och informativt firande av framsteg, skapande och vänskap genom nätanvändning.

Medierådets temadagar har ju genomförts i samma anda; lite ungdomar som gisslan. Betydligt fler dysternissar om psykologiskt slutna pojkar, e-mobbning och Alexandraman.

Kanske kommer KK-stiftelsen att ta initiativ för en swedish creative internet day? Tills dess får vi njuta av Lanpartyt Dreamhack. Mycket kul, lite farbröder som fotas.

3 kommentarer:

Dunkels sa...

Jo, pålitlig men lite trist. Det var mest i brist på annat som jag publicerade posten om Safer Internet Day. Är det någon som på fullaste allvar FIRAR dagen? Knappast. Jag är med på ditt tåg, Lina. Säg till när det är dags så styr vi upp festen.

Lina Z Y sa...

tjohoo!

joha88 sa...

Jag är också med!
Stig-Roland skriver ju om swedish creative internet day!
Låter så mycket mera intressant och givande...