måndag 9 februari 2009

Övervaka föräldrarna och inför en ny Safer Internet day

Vad gör egentligen de unga på nätet? Vilka möjligheter och faror finns det? Vilken roll kan vi vuxna spela?
Vad gör de vuxna egentligen på nätet? Vilka möjligheter och faror finns det? Vilken roll kan unga spela för dem?
Det stora problemet som jag ser det är inte det att föräldrar oroas...det är bara bra.
Det stora problemet som jag ser det är inte att barn oroas för sina föräldrar... det är bara bra. Pornografi och våld är ju en stor del av vuxnas liv.
Låt ALDRIG dina barn träffa någon de har mött på Internet.
Låt aldrig dina föräldrar träffa någon IRL som de mött på en dejtingsajt. Människor är inte alltid vad de utger sig för att vara.
Kontrollera själv ditt barns surfande. Det finns sätt att hålla koll på vilka sajter ditt barn går in på. Genom att använda webbläsarens loggverktyg kan du se ditt barns mejltrafik.
Kontrollera själv dina föräldrars surfande. Det finns sätt att hålla koll på vilka sajter din förälder går in på. Genom att använda webbläsarens loggverktyg kan du set din förälders mejltrafik. Viktigt i fall de beställer omoraliska varor & tjänster, utsätter sig för faror, porrsurfar, svarar på spam eller fastnar i onlinepoker-träsket.
Safer Internet Day takes place each year in February to promote safer and more responsible use of online technology and mobile phones, especially amongst children and young people across the world
Behovet är stort av en Safer Internet day som skall genomföras varje år för att uppmärksamma behovet av ett mer ansvarsfullt nätanvändande av den s k vuxenvärlden. Den ökande kommersialiseringen och exploateringen av barn och kvinnor är exempel på hur vuxnas användning av teknik behöver bli mer ansvarsfullt.
Hjälp föräldrar och andra vuxna! Fyll på med egna råd och ge tips till bekanta och vänner om hur du övervakar dina föräldrar.

2 kommentarer:

anna-stina sa...

:-D !!!

Lina Z Y sa...

Du är en klippa anna-stina. Vi får ha ett bibliotekariskt partnerskap.