söndag 22 februari 2009

222

Klockan har tickat förbi 00.00 och jag är väl 31 år ungefär. Inte särskilt mycket mer intressant än att vara 30. Utanför är det snö så allt är sig likt. För två år sedan arbetade jag på Malmö stadsbibliotek och då kunde jag inte ta mig till jobbet detta datum, den 22/2. Tåg och bussar stod stilla eller gav sig ut en liten bit och vände (bara Lutheranska dårar gav sig ut och försökte ta sig till arbete). Min man satt hela dagen på Malmö station efter att ha jobbat natten. Slutligen gick ett tåg hem till Hässleholm- i snigelfart. Vid sex på kvällen var han hemma. Då hade tågtrafiken börjat röra sig så smått och vi hann säga hej innan han vid sjutiden tog tåget tillbaka för att jobba ytterliggare ett nattpass.

Förra året fyllde jag trettio och bjöd hem lite folk. De kom inte längre än till Nässjö där alla tåg stannade och lämpade av passagerarna i totalt tyst väntan på att snömassorna skulle smälta eller så... En mindre fest blev det i alla fall senare (bloggat), utan de efterlängtade.

Mycket få men trevliga gäster kom i alla och vi pratade mycket om bibliotek. Jag skällde på Christer Hermansson (såklart icke närvarande, men känd) när vinglaset hade fyllts ett par tre gånger. Nu är jag antagligen en av hans största beundrare.