fredag 16 maj 2008

Hobsom om företag 2.0 & jag om gemensam sektor 1.0

Känns lite tröttsamt att läsa detta

"Hobson definierar webb 2.0 som en demokratisering av internet. Det handlar om att interagera och dela information på nätet. Och det måste företagen uppmärksamma annars är de illa ute." Vilka andra verksamheter än ideella organisationer och företag behöver fatta detta? Gemensamma sektorn kanske? Skola? Fritid? Bibliotek? Socialtjänst?

och

"Att prata om hur många du når på marknaden hör inte ihop med webb 2.0. Det handlar om hur många du pratar med. " Således inte sändar-mottagarrelation på kommunala punkt se platser som efterlysts... Hörde alla IT-chefer det nu? Nej, jag får nog skrika högre eller skaffa fler kompisar.

och

"Han tycker att företag borde anställa personer som förstår sig på sociala medier". Hur ser det ut på bibliotekarieutbildningarna? Hur ser det ut på "golvet" - öga mot öga i servicesituationen? Kandidat i litt vet? Skitbra. Vad behöver vi mer?

och

"- Det här är numera legitima kanaler att jobba med, men man vet inte om de finns kvar imorgon.Det är osäkerheten kring sociala medier - om användarna finns så lever de, men utan dem finns ingenting." Nej, webben stelnar inte! Vi måste vara med Nu. Påverka framtidens webb, normer och utseende. Skapa våra forum, möta våra uppdragsgivare i direktkontakt, delta i kollaborativa byggen av kunskap.

Alla citat saxade ur Företag som inte tar hänsyn till sociala medier har problem (Internetworld).

Varför är det tröttsamt? För att vi som arbetar i informationssektorn inte är citerade och säger samma sak om kommuner och om vår gemensamma sektor. Wake up. Please!

Diskuterade i dag att ha bokcirklar och skrivarkurser på webben. Jag sågade Firstclass och hoppades på Ning. Får se vad det blir. Antar att Ning inte står på kommunens upphandlingslista.

Inga kommentarer: