fredag 16 maj 2008

Stafettpinnen tas över efter bibliobuster

Bibliobuster skickar mig här stafettpinnen med frågan vad jag

*Lyckats med

*Misslyckats med

*Vad jag låtsas

Lyckats med: Komma hem helskinnad från Sovjetunionen strax innan statskuppen när jag var tretton bast och åkte på en kommunistresa dit... Kommit hem i ett stycke efter att ha arbetat på Kuba som femtonåring och druckit betydliga kvantiteter rom samt städat ett apelsinplantage med machete... Överlevt BIVIL, där de flesta hade en pinne i r**en. Kan bero på att utbildningen ville hålla hög profil, välja ut folk etc... Klarat att vara artonårig morsa med 1200 i föräldrapenning.

Sen kan man ju vara mindre lustig och godmodig... Jag har lyckats med att vara en hyfsad mamma till två fina kids samtidigt som jag hållt på att klistra ihop olika delar av mig själv. Jag är uppväxt med en psykiskt sjuk förälder och har upplevt och genomlevt en hel del som kanske inte alla placerar på "normalitets-kartan". (Alla ni bibliosar har väl läst böcker i den här genren så jag drar inte ut på beskrivningen)... Och är ändå hyfsat allmänbildad och okej att ha i möblerade rum (?).

Misslyckats med: Att komma till ro med allt jag borde komma till ro med som en god icke-religös men mycket ödmjuk människa! Att skaffa ett fast jobb! Att bygga upp ett community för vuxna barn till psykiskt sjuka.

Vad jag låtsas: Att jag har koll på massa saker fast jag glömmer allt... Jämt. Att det är okej att vara trettio bast och aldrig haft ett fast jobb.

Nu skickar jag vidare stafettpinnen till Lo och Elza.

4 kommentarer:

Karin sa...

Du har lyckats med mycket! Själv tror jag inte att jag lyckades med BIVIL, jag överlevde det. Men nu gör jag det jag vill, åtminstonde de dagar jag vet vad det är :-)


/Karin

Lina Zoe Ydrefelt sa...

Låter jättebra Karin. Och jag har läst er uppsats om Wikipedia. Den är spännande!

anna-stina sa...

Intressant att läsa dina svar, Lina! Jag tycker verkligen du har lyckats med mycket, även om jag nog inte borde uppmuntra till lyckad-misslyckad-listor. Vi definierar oss för mycket i den dikotomin ändå. ;)

Lina Zoe Ydrefelt sa...

Antar att du har rätt. Individcentrerat, du är din egen lyckas smed-samhälle känns ju in på huden...
Lyckad/misslyckad får väl handla om frid i själen om vi ser bortom kapitalismramarna...