onsdag 22 april 2009

verktyg eller ideologi

Speciellt efter den briljanta lösning, med stort ideologiskt mod, som man skapar TING med i Danmark förväntar jag mig turbofart i den danska biblioteksutvecklingen. Är Ålborgs utbildningstillfälle för "IT-intresserade" ett exempel?
Ålborg var egentligen inte viktigt för den här bloggposten. Det var bara ett exempel som Peter A nämnde på sin blogg.... Med människor i allmänhet är detta kanske ett strålande initiativ från bibliotekens sida...

Men vi gör ju typ samma saker - fast i annan dräkt- bibliotekarier emellan, d v s fastnar i okontextualiserade sociala (?) verktyg. (Får se hur Örebro kommer lösa detta spörsmål tillsammans med Teknikhuset. Bibliotek 2.0 eller en väg in i den sociala webben? Önskar er all lycka.)

Nu undrar jag med Social software in libraries Building collaboration, communication and community online vid min sida huruvida vi ska börja tala om

collaboration
communication
community online

Bibliotek 2.0 var kul ett tag... och nödvändigt. Nu har vi möjligheten att gå vidare. Gå vidare mot den sociala webbens ideologi och de nödvändiga striderna kring kunskapsförståelse och vad information är.

Inga kommentarer: