torsdag 2 april 2009

IPRED inget dåligt, obehagligt skämt

Mängden trafik som passerar genom de svenska internetknutpunkterna i Stockholm, Malmö, Göteborg, Sundsvall och Luleå faller kraftigt. Vid tvåtiden på onsdagen uppmättes en genomströmning på runt 80 Gbit/s i de svenska knutpunkterna. Det enligt statistik från svenska Netnod, som förvaltar de svenska internetknutpunkterna mellan olika internetleverantörer.Det är bara två tredjedelar av trafiken vid motsvarande tidpunkt under gårdagen. Då var motsvarande siffra nära 120 Gbit/s. Trafikmängden har legat relativt stadig under den senaste veckan, förutom det plötsliga raset under onsdagen. Tappet sammanträffar med att den mycket omskrivna piratjägarlagen Ipred träder i kraft.

Skriver IDG och jag uppmanar er alla att inte falla till föga för kommersiella aktörer med med polisliknande befogenheter. Lyssna till dem som skapar nya vägar och återanvänder gamla. Följ efter. De som önskar sig "april, april". Lär bli besvikna. Ny teknik skriver den andra april:

Första dagen som Ipred-lagen gällde halverades plötsligt trafiken genom Sveriges största knutpunkt Netnod. /.../ På kurvan som visar en veckas trafik genom Netnods knutpunkter ser man tydligt hur trafikvolymen plötsligt bara nådde drygt hälften så högt som vanligt på onsdagen -- som mest 100 gigabit/s mot 190 dagen innan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Är du för eller emot IPRED?

Nu kan du rösta!
Skicka sms med texten m13ser14 NEJ om du är emot
eller m13ser14 JA om du är för IPRED, till numret 72500

Sen får du veta resultats sidan.

Lina Z Y sa...

Ja, det var ju ingen svår fråga. Men att inte få veta resultatet förrän efter jag röstat- och betalt- känns som ett dåligt trick. Och vem är avsändaren?