onsdag 14 januari 2009

Sluta äta kött- fortsätt surfa

IT-användning ökar utsläpp av växthusgaser. Vi har hört det förut. Nu är det DN som rapporterar.
Fortsätt surfa. Kompensera med att
-sluta flyga
-Lagstifta om att begränsa konsumtionen av personer som tjänar över 20 000, ta ifrån höginkomsttagare deras groteska inkomster
-sluta äta kött (rapport här och här)
-sluta köra bil
-tvinga alla att kompostera
Inspiration? Läs bloggen Långsam konsumtion.
osv osv

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm,
flyger inte men ge fan i vad jag gör med min lön den är skattad och klar tack. Vill fortsätta äta kött och väljer oftare det som inte är lika illa att äta. Kör inte bil själv men hushållet har en småbil och det ska vi fortsätta med. Skulle gärna kompostera men möjligheten finns inte i det flerfamiljshus vi bor i fast det är ju mer mijövänligt att bo så här än i småhus

chipp chipp Kicki

Lina Z Y sa...

överkonsumtion- svåra miljöproblem samt global orättvisa. så tänkte jag.
svårt att kompostera om inte alla sköter det. här i hässleholm har vi en soptunna för komposterbart i alla hus. mycket fint.
med en flakcykel hade många klarat sig utan bil.

Viktor Sarge sa...

Jag anar att problemet är att de flesta aldrig ifrågasätter behovet av att jobba 40h i veckan. Tjänar man för bra köper de flesta reflexsmässigt flådigare bil eller renoverar köket. Alltid roligt att se industrikök hos folk som inte ens kan koka makaroner :)

Tillväxt går nog före miljö och rättvisa i statens ögon. Det vore kul men osannolikt om regeringen sa: "Vänta nu - förr behövde nästan alla jobba i jordbruket för att fixa mat. Nu är det bara några få. Om vi jobbar två timmar i veckan var så kan alla softa resten av tiden."

Lina Z Y sa...

Jag håller totalt med dig Viktor.