torsdag 8 januari 2009

Använd mobilen i skolan

In September 2008, Harris Interactive and telecommunications trade association CTIA co-released a survey of teen phone use in which 51% of the teen respondents said they consider the cell phone a vital means to getting important information.

The futurist uppmuntrar användandet av mobiltelefoner i skolan. Eligt Rick Docksai (volume 43, 2009) använder 24% av eleverna med uppkopplad telefon denna till skolarbete. 39% gör det för att läsa nationella och internationella nyheter.

3 kommentarer:

Peter Alsbjer sa...

Jag håll fullkomligt med! Jag tycker att mobiltelefonen borde ses som det pedagogiska redskap som det faktiskt både kan vara och som det faktiskt är!
Nu verkar det ju inte som om den konservativa lärarkåren håller med. Eleverna måste själva lära varandra och sina lärare hur man kan använda telefonen i skolan.
När min dotter gick i mellanstadiet fick de ha mobilen för att lyssna musik på, men man fick inte fotografera läraren när hon blev förbannad. Men inge om att redigera filmer, bilder spela in ljud, dokumentera, söka information med etc.

Skola! Välkommen till 2009!!!

Lo sa...

Ett visserligen inte helt nytt inlägg, men så här funderar en som jobbar på lärarutbildningen i Jönköping ang. mobil i undervisningen.
http://blogs.hj.se/kojo/2008/mobilen-i-undervisningen.html
Jag har hört lärarna på Kinnarpsskolan ett par gånger (de med Framtidens klassrum). De ser mobilen som ett naturligt hjälpmedel - t.ex. att ladda ner inspelade lektioner till m.m. Om jag inte minns fel, menade någon av dem att skolan kan köpa mindre utrustning - alla elever har ju ändå mobiler.

Lina Z Y sa...

Ja det är en bra tanke... Om nu alla har det, annars får skolan väl fixa.

Med mobiler som annat: fokus på stök och bök... Istället för bra saker.