fredag 4 juli 2008

Vad betyder Elzas citat?


"Till slut har alla figurerat i någon tråkig film på Youtube" är dagens citat i Kristianstadsbladet. Signerat Elza Dunkels. Jag undrar hur det är tänkt att tolkas. Ett försök att understryka att vi lever i en förändrad medievärld? Handlar det om att motverka de ingrodda tankebanorna om att bilder lever för alltid på nätet så därför ska vi ta ungas webbkameror i från dem?
Tyvärr tror jag citat snarare kommer tolkas "förnumstigt" och med nickningar: Just det, så här illa är det! Otäcka slask-youtube och oreglerade Internet där vad som helst kan hända.

3 kommentarer:

Dunkels sa...

För det första: lite intressant att jag har varit med i er lokaltidning fler gånger än jag kan räkna. Det är som om Sydsvenskan ringer mig varje gång de ska skriva nåt om internet. Och blir lika peppade varje gång vi pratar, och jag går igång efter som reportrarna är så receptiva. I vår egen lokaltidning har jag varit citerad... vänta, jag ska räkna... exakt noll gånger. Men till citatet: Det blir ju alltid kortfattat och även om jag fick chansen att protestera är det svårt att i hastigheten, mitt i en grillmiddag, räkna ut hur det de tycker att jag sagt ska tolkas. Så din gissning är lika bra som min egen. Det jag tänkte mena var att vi inte rakt av kan jämföra vår egen syn på offentlighet på nätet med de ungas. De kommer att ha påverkats av andra tider och andra värden som är lika verkliga och viktiga som våra. Dessutom är det kanske är dags att damma av den gamla t-shirten Shit happens? :-)

Lina Zoe Ydrefelt sa...

Jo precis...
Tänker mycket kring sociala forum dock inte youtube, just nu. Här nere är du ju uppenbart kändis. Kanske skulle du byta Umeå mot Skåneland?
Jag struntar i shit happens tröjan och "Jag är fet - jag erkänner" men jag trycker gärna upp en "Jag känner Elza"-Tröja
Ha det gott!

DNKW sa...

vad betyder citat?