måndag 3 mars 2008

Gemensamma ord om bibliotek 2.0

Läser just nu statsvetenskapliga och beteendevetenskapliga artiklar om web 2.0. På soffbordet ligger How to use web 2.0 in your library (av en informationsvetare) och Elza Dunkels (pedagog vid Umeå universitet) avhandling Bridging the distance om ungas strategier på nätet.

Slående är hur olika infallsvinklarna, omdömena och värderingarna av interaktivitet, bibliotek & webb blir utifrån den "skola" författaren tillhör. Själv dregglar jag mest över sociologiska studier av nätforum, gruppdynamik och sociala relationer men egentligen är det väl just infovetenskapliga artiklar om effektiva informationsflöden som skall engagera mig mest. Kanske funkar det inte så just för att ett passionerat tilltal ofta saknas i biblioteksrelaterade tidskrifter?

Möten mellan de olika disciplinerna (stavas det så?) skulle hur som helst tveklöst kunna skapa förståelser som fick IT-fascister i Bromölla och Osby på fall....

Nu ska jag lyssna på dålig pojkpop-musik och fortsätta förbereda skrivarverkstaden som skall vara på onsdag. Får man göra det hemma för arbetsförmedlinegn och a-kassan? Hoppas de inte läser min blogg. (Fet chans).

Inga kommentarer: