tisdag 16 september 2008

En tyst minut för Ydre?

Inte för att jag är särskilt allert just nu. Men en kort bloggpost där jag beklagar att barnen i Ydre blir utsatta för Mats Anderssons ensidiga propaganda. Det är ju ett måste.

Har aldrig besökt Ydre, men jag önskar ju dem liksom allt gott ändå.

I inslaget hör man Netscans grundare säga samma sak som han sa 2006. Visar han även fortfarande bilder på rumpor på overhead? Är det fortfarande chatten på Snyggast.se han loggar in på för att bevisa sin tes om hur många pedofiler som vill åt ditt barn? (Hemsidan är densamma som våren 2006. I Netscans värld står tiden stilla.)

Ändå vet de flesta kids om exakt var snyggast chatt är. En slask för sexprat. Men i Mats Anderssons värld så har barnen inte kunskap, de väljer inte och de manövrerar sig inte fram för att finna de platser där folk inte pratar om att suga k*k utan diskuterar sexualitet med en helt annan ton. Eller film, litteratur, svampar, mode etcetera.

Men visst är det skönt med små ovetande kottar i de oskuldsfullas förtrollade barndomsland? Dra ur sladden och du har återvunnit kontrollen igen. Eller? Att övergrepp främst sker innanför hemmets fyra väggar är inte Mats As världsbild. Istället är det fula gubben i bilen som flyttat till nätet.

På med föräldrafiltren på varenda burk. Trots att dina barn vet mer än du. Kolla in Dunkels forskning om barns motståndsstrategier Andersson.

Och skolor: Hur sjutton kan ni fortsätta att engagera föreläsare som söker profit på er brist på kunskap, er rädsla? Bygg broar till barnen. Skapa inte järnridåer i amerikansk anda.

Ska vi hålla en tyst minut för Ydre i bästa Michael Moore- stil?

Inga kommentarer: