torsdag 27 november 2008

Luft luft luft i 2.0-begreppet


Michael Levine är en väletablerad PR-guru som valt att uppdatera sin marknadsföringsbibel med kompletteringar som skall vägleda i nätbaserad verksamhet. Magplasket hörs från USA och hit. Levine har snappat upp 2.0 som en användbar logga men inte förmått fylla den med innehåll. Guerilla P. R. 2.0 innehåller förord och ett kortare kapitel om nätaktivitet. Men större delen av boken rör sig kring presskonferenser och television. Varför har då denna nya upplaga med de allra mest basala (och kortfattade) instruktionerna om nätbaserad marknadsföring getts ut? 2.0- tänkandet och gerilla-temat känns igen och tas som intäckt för att resonemangen är moderniserade och insiktsfulla... Men tvärtom börjar det bli vanligt att en tvåa och en nolla får hänga på traditionella betraktelser och bli ungefär som Nikes logga- en ideologisk produkt med känslomässigt innehåll.
Ska vi behöva ha någon slags reclaimande av 2.0-begreppet för att det inte skall tömmas på radikalt innehåll av marknadsguruer och mindre nogräknade konsulter från Silicon Valley?
Eller är det bara att bygga på "post 2.0" och därmed ligga steget före?

2 kommentarer:

Sara Britta sa...

Skulle bara vilja säga att det är trevligt att du är tillbaka! Jag läser med stort intresse, även om jag inte har gjort så mycket väsen av mig :-)

Lina Zoe Ydrefelt sa...

Tack snälla, nu blir jag rörd. Ha det gott.